Wie is Petra?

Ik denk dat ik dat nooit helemaal zeker weet. Elke dag ontdek ik weer iets nieuws.
Ik ben een warm en spontaan mens. Sta open voor nieuwe ideeën en probeer een positieve kijk op het leven te hebben. Als HSP-er (hoog sensitief persoon) beleef ik mijn leven intens en bewust. Maar daar is een weg aan voorafgegaan. Je bent hooggevoelig: daar verandert niets aan, maar voordat je weet dat je dat bent, is er veel onbegrip, twijfel, verdriet, onzekerheid van mijzelf en mijn omgeving geweest. De ontdekking van deze kracht en ermee leren omgaan heeft mijn leven verrijkt. Wij, Jij, Ik zijn verantwoordelijk voor ons eigen geluk! Die zoektocht is mijn/jouw leven waard. Ik vind het daarom een feest om mensen te mogen begeleiden in hun zoektocht in dit leven. Mijn stokpaardje is natuurlijk HSP.

Hoe is het allemaal begonnen?

Als ik terugkijk dan is het al heel jong begonnen. Doordat ik hooggevoelig ben voel(de) ik mensen goed aan. Zonder dat ik het in de gaten had stond ik open voor de emoties van andere mensen. Vaak kwamen mensen met problemen bij me die ik soms niet eens begreep. Toch gaf ik de juiste antwoorden. Later begreep ik dat ik over een sterk ontwikkelde intuïtie mag beschikken.
En zoals het leven gaat: je gaat naar school, studeert, werkt, trouwt en krijgt kinderen. Je komt terecht in de stroom van het dagelijkse leven veraf van je gevoel. Je hebt je verplichtingen en verantwoordelijkheden, dat moet en dat moet en… Alsmaar moeten en moeten bewijzen. Je wordt geleefd. Lichamelijke kwaaltjes werden een dagelijks patroon. Ik luisterde niet meer naar mezelf.
Toen is de zoektocht begonnen. Ik wilde de diepere betekenis van ‘ZIJN’ weten.
Door veel te lezen kwam ik op een onbekend pad. Het voelde vertrouwd en zo logisch alsof ik het lang geleden al gevolgd had. Ik wilde steeds meer weten, mijn zucht naar kennis was onverzadigbaar.

Studies

Mijn moeder is een spirituele vrouw. Onbewust heb ik daar veel van geleerd.
Geïnspireerd door haar levenswijze ben ik meerdere opleidingen, cursussen, workshops en studies gaan volgen.  Onder andere N.E.I., Bachbloesems, The Work, EFT, voice dialogue, Familieopstellingen, Orthomoleculair (Hbo). Een vierjarige Hbo-opleiding aan het Johan Borgman College te Utrecht. Een Energetische/coach opleiding. Daar heb ik veel over mezelf geleerd. Naast alle wetenschappelijke vakken mocht ik weer kennis maken met mijn gevoel. Niets zweverigs. Kom maar met je beide voeten op deze aarde en wees bewust van jezelf.

Tot nu toe

Ik kan helemaal opgaan in het werk met jeugdigen. Prepubers, pubers, adolecenten. Welk pad zullen zij volgen? Doordat er zo veel impulsen van buitenaf op ze af komen is de keuze vaak moeilijk. Wat is er dan belangrijker dan bij je eigen gevoel te blijven zonder al die overtuigingen je keuze te laten beïnvloeden van anderen. Je gevoel is jouw gevoel. Wie ben ik. Die wil ik zijn! Studeren en onderzoeken gaat door. Ik heb verschillende technieken samengebundeld en van daaruit is mijn eigen werkwijze ontstaan. Waardoor spelend onderzoekend gewerkt wordt.

In de loop der jaren zijn er nogal wat studies bijgekomen, zoals neurotransmitterwerk, schüsslercelzoutentherapie, hypnose en natuurlijk een heleboel bijscholingen gevolgd.